JakartadetikSport menyambangi Kuala Lumpur dan Selangor untuk berjumpa Evan Dimas Darmono. Pemain Selangor FA itu berbagi kisah dalam One on One sepekan ini.

Laga di Kuala Lumpur Stadium, Sabtu (7/4/2018), merupakan duel leg I babak perempatfinal Piala FA Malaysia antara Kuala Lumpur FA melawan Selangor FA. The Red Giants membawa pulang kemenangan 3-0, berkat sumbangan dua gol Rufino Segovia dan satu gol Willian Pacheco.

Ada tiga pemain asal Indonesia yang berlaga saat KLFA berduel dengan Selangor. Ahmad Jufriyanto di kubu KLFA, sementara di Selangor FA ada Evan Dimas dan Ilham Udin Armaiyn.

detikSport sempat berbincang dengan salah satu staf Opta Malaysia, Omar Faroukh, disela-sela laga. Evan Dimas yang menjadi topiknya.

[Gambas:Instagram]

Pemain yang musim lalu membela Bhayangkara FC itu disebut mempunyai kreativitas dan ketenangan seperti salah seorang pemain The Gunner.

“Dia sekarang lebih banyak bermain di lini tengah. Dia mempunyai kreativitas dan ketenangan di atas rata-rata. Kalau boleh saya bilang mirip pemain The Gunner, Santi Cazorla,” kata Omar.

Mengenai kisah-kisah Evan Dimas selanjutnya; cerita dari Malaysia, keluarga, masa kecil, dan impian, akan disajikan detikSport dalam One on One pekan ini. Tunggu artikel-artikelnya 17-20 April 2017. Jangan lewatkan!

(cas/krs)
NO COMMENTS